Декабрь 23rd, 2022

Окупанти знесли частини драмтеатру в Маріуполі, щоб приховати факт його бомбардування

Маріуполь драмтеатр
Російська окупаційна влада ухвалила рішення знести задню та центральну частину драматичного театру в Маріуполі, однак фронтальну залишать «як основу реконструкції»

Про це поінформував в телеграм радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Знесення руїн драматичного театру — безумовне намагання сховати назавжди фізичні докази найбільшого одночасного навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни. Окупанти навіть не приховують своїх намірів», — наголосив Петро Андрющенко.

Він відзначив, що російська окупаційна влада ухвалила рішення знести задню та центральну частину театру. Фронтальну ж обіцяють лишити цілою «як основу реконструкції».

«Демонтуються лише ті частини будівлі, які доводять бомбардування, а не вигаданий пропагандою підрив з середини. Понад 300 маріупольців загинуло», — наголосив радник міського голови.

Петро Андрющенко також підкреслив, що за останнє сторіччя росіяни вже вдруге відбудовують театр на місці масового поховання: «Другий раз за останні 100 років росіяни будуть драмтеатр буквально на кістках загиблих. За радянських часів його було побудовано в місці поховання солдатів вермахту, яких ексгумували лише в 2017-2018 роках. Тепер планують будувати на кістках маріупольців».

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>