Декабрь 23rd, 2022

Як вибрати найкращий напівавтоматичний зварювальний автомат для дому

Існує дуже багато різних моделей напівавтоматичних зварювальних апаратів, серед яких не підготовленому користувачу достатньо важко вибрати підходящий. Насправді в цьому нічого складного немає. Головне, перед походом до магазину озброїтися потрібними теоретичними знаннями.

Почнемо з того, що для дому не обов’язково купувати дорогий професійний пристрій. В домашніх умовах просто немає таких завдань, для яких його можна було б використовувати. Точніше, професійна модель може витримати величезні навантаження та працювати годинами з мінімальними перервами. Та чи потрібно це вам? Швидше за все ні. Тому можна сміливо обирати серед напівпрофесійних та побутових моделей. Якщо ви правильно визначите свої потреби, то точно підберете той пристрій, який вас задовольнить повністю. До того ж ціни на напівавтомати з категорії напівпрофесійних та побутових значно нижчі, ніж на професійні.

Критерії вибору

Підбирати зварювальний апарат за параметрами варто, керуючись наступними критеріями:

  1. Тривалість безперервної роботи. В характеристиках позначається значенням ПВ, який означає, скільки пристрій може працювати без перерви на максимальній потужності. Відправною точкою тут слугує період в 10 хвилин. Тобто, якщо ви бачите в параметрах значення ПВ 60%, це означає, що напівавтомат може працювати на максимальній потужності 6 хвилин. Потім повинні йти 4 хвилини відпочинку.
  2. Напруга електромережі. Побутові та напівпрофесійні моделі можуть працювати від звичайної розетки на 220 В. Цього вам буде достатньо. Професійні підключаються до трифазної мережі — 380 В.
  3. Діаметр дроту. Потрібно враховувати мінімальний та максимальний показник. Ваш вибір повинен залежати від товщини деталей та заготовок, які ви будете зварювати.
  4. Механізм подавання дроту. Він може бути тягнучим, штовхаючим та комбінованим. Переваги та недоліки є в кожного варіанту, тому з ними варто ознайомитися.
  5. Регулювання потужності. Воно дозволить підлаштувати прилад під конкретні деталі. Може бути ручним та автоматичним.
  6. Регулювання швидкості подачі дроту. Також дуже корисна опція, яка є не у всіх моделях. Завдяки їй ви зможете підлаштуватися під конкретне завдання та вибрати найкомфортнішу швидкість для себе.
  7. Конструкція. Існують моделі однокорпусні та багатокорпусні. В першому випадку всі компоненти приладу знаходяться в одному корпусі, в другому — в кількох.
  8. Наявність захисних функцій. Рекомендуємо вибирати модель з автоматичним вимикачем, оскільки він не допустить виникнення перегріву приладу.

Хоч зварювальний напівавтомат і простіший у користуванні, ніж звичайний електродний аналог, вам все одно потрібно буде трохи повчитися його використовувати. Не забувайте і про заходи безпеки. Все ж таки це електроприлад, з яким потрібно поводитися відповідально та акуратно.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>