Январь 3rd, 2023

Знищення бази окупантів у Макіївці похитне авторитет Путіна, як військового лідера, — ISW

Нарада Путіна з командувачами військ, які воюють проти України
Потужний удар українських захисників по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області підірвав авторитет керівника Кремля Володимира Путіна

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що міноборони РФ хоч і визнало втрати, але намагається перекласти відповідальність за них на маріонеток з квазіреспубліки «ДНР». Ті своєю чергою заявляють, що в усьому винні солдати, які користувалися телефонами й тим самим дали змогу ЗСУ відслідкувати сигнали та чітко визначити координати для атаки.

«Водночас розпливчасте визнання російського МО удару викликало критику військового командування РФ», — мовиться у звіті ISW.

За словами фахівців, мілблогери, пов’язані з ПВК Вагнера, наголошували, що російське військове командування полегшило українським силам можливість удару, тримаючи кілька сотень солдат в одному місці, а також назвали «брехнею» пояснення «ДНР» щодо використання мобільних телефонів.

Інші мілблогери стверджували, що командування було свідком подібних атак протягом останніх 11 місяців, але проявило «злочинну недбалість» і навіть не спробувало розосередити війська у Макіївці на менші групи в тилу.

В Інституті вивчення війни додають, що подібні військові невдачі дедалі більше будуть ускладнювати зусилля Путіна заспокоїти провоєнну спільноту та зберегти домінуючий наратив у внутрішньому інформаційному просторі.

«Диктатор вже доручив до 6 січня провести розслідування. Однак нездатність Путіна відповісти на критику та виправити недоліки російської військової кампанії підривають його авторитет як військового лідера», — підсумували аналітики.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>