Январь 6th, 2023

В Україні через зниження температури продовжує зростати дефіцит в енергосистемі

електромережі ЛЕП світло
Наявні в Україні електростанції не в змозі виробити стільки електрики, аби повністю покрити потреби людей у разі подальшого зниження температури повітря

Про це повідомляє Укренерго.

«Станом на 11:00 6 січня споживання в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури», — сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що 5 січня в низці областей було перевищено ліміти споживання й застосовано аварійні відключення світла. Вимкнення можливі й сьогодні, підкреслили в Укренерго.

При цьому Укренерго зазначає, що наявні в Україні електростанції не можуть виробити достатньо електрики.

«Уже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке наразі енергосистема не в змозі покрити у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої — Запорізької АЕС», — резюмували в компанії.

Раніше очільник Міненерго Герман Галущенко казав, що окупована ЗАЕС – це найбільша втрата української енергосистеми за час війни, адже на станції — 6 енергоблоків, які ще в лютому 2022 року видавали в енергосистему України більше 6 000 МВт електроенергії.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>