Январь 9th, 2023

Під час військових навчань 28 китайських літаків влетіли у зону ППО Тайваню, в країні засудили такі дії

Військові Китаю заявили, що провели другі за місяць бойові навчання навколо Тайваню. 28 їхніх літаків 8 січня залетіли в зону протиповітряної оборони Тайваню

Про це інформує Reuters з посиланням на міністерство оборони Тайваню.

9 січня у Тайвані заявили про 57 китайських літаків і чотири військово-морських судна, що діяли навколо острова менш ніж за місяць. Лише у неділю в зону його протиповітряної оборони залетіло 28 літаків.

«Деякі з цих 28 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний буфер між двома сторонами. Серед літаків були винищувачі, а два ядерних бомбардувальники пролетіли на південь Тайваню», — йдеться в повідомленні.

Китай розглядає демократично керований Тайвань як свою власну територію і посилює військовий, політичний та економічний тиск, щоб відстоювати ці претензії, пише видання.

Китай наголосив, що це була перевірка спільних бойових можливостей і «рішуча протидія провокаційним діям зовнішніх, сепаратистських сил, що виступають за незалежність Тайваню».

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>