Январь 13th, 2023

У всіх регіонах України планують відкрити центри для реабілітації військовополонених, — Міністерство оборони

Міністерство оборони України працює над відкриттям спеціальних центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах країни

Про це під час брифінгу у Military Media Center інформує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Під час роботи з повернення українських полонених існують два етапи: перемовини й безпосередньо повернення та постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», — сказала Маляр.

Зокрема 11 січня в Миколаєві відкрили один із таких центрів. Там звільнений з полону військовий може отримати медичні та психологічні послуги. Маляр наголосила, що абсолютна більшість колишніх полонених після реабілітації повертається на службу. Також в осередках допомагають родинам військовополонених.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться» — сказала заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що Україна дотримується всіх міжнародних норм утримання російських полонених, і відкрита в процесі обмінів: «Наші списки — відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу».

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>