Январь 24th, 2023

В ISW з’ясували, навіщо голова держдуми РФ Володін літав до Ірану

В'ячеслав Володін

23 січня голова держдуми РФ В’ячеслав Володін провів у Тегерані переговори з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі про поглиблення співпраці між країнами

Про це пише Інститут вивчення війни.

Американські аналітики констатували, що Росія продовжує поглиблювати військові та економічні відносини з Іраном. Так В’ячеслав Володін 23 січня у Тегерані зустрівся зі спікером парламенту Ірану Мохаммадом Багером Галібафом та президентом Ірану Ібрагімом Раїсі.

Після переговорів Галібаф зазначив, що Москва і Тегеран повинні прагнути до зміцнення зв’язків у банківській, енергетичній та товарно-сировинній сферах «перед обличчям американських санкцій». На думку Володіна, вони сприяли зближенню двох країн.

Джерела Іранського корпусу вартових ісламської революції також припустили подальші зусилля щодо військового співробітництва між Тегераном і Москвою. Видання Tasnim News, афілійоване з корпусом, опублікувало редакційну статтю, в якій стверджується, що російсько-іранська угода про спільне виробництво може дозволити Ірану отримати російські ударні вертольоти Мі-28 і Ка-52.

«Тегеран та Москва, ймовірно, розраховують на ці угоди, щоб пом’якшити тиск санкцій, запроваджених проти них США», — дійшли висновку в ISW.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>