Январь 29th, 2023

Шольц хоче продовжити прямі переговори з Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц надалі намагатиметься досягти припинення війни РФ проти України за допомогою прямих переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

Джерело: заява Шольца, яку цитує видання «Welt»

Пряма мова: «Я знову говоритиму з Путіним по телефону, тому що треба говорити один з одним. Саме Путін повинен вивести війська з України і припинити цю жахливу безглузду війну, яка вже коштувала сотні тисяч життів».

Деталі: Шольц заявив, що поки Росія продовжуватиме війну, не припиняючи агресію, поточна ситуація не зміниться.

За словами канцлера, хоча й телефонні розмови з Путіним «не були неввічливими за тоном», він неодноразово давав зрозуміти, що хоче «силою анексувати території сусідньої країни», що є «неприйнятним».

«Іноді ми також обговорювали конкретні питання обміну полоненими, експорту зерна з України та атомної електростанції в Запоріжжі. Але для мене важливо, щоб переговори завжди поверталися до актуальної теми, як світу виходити з цієї жахливої ситуації. Передумова для цього очевидна: виведення російських військ», – наголосив Шольц.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>