Февраль 3rd, 2023

Японія та Китай домовилися вести переговори «на всіх рівнях» для покращення відносин й обмінялись думками про війну в Україні

Міністри закордонних справ Японії Есімаса Хаясі та Китаю Цінь Ган провели телефонну розмову, у якій обмінялися думками про війну в Україні

Про це інформує Japan Today.

Сторони домовилися про організацію низки зустрічей на всіх рівнях, аби покращити відносини у різних сферах.

У ході 50-хвилинної телефонної розмови міністр закордонних справ Японії Есімаса Хаясі висловив серйозне занепокоєння активізацією китайських військових навчань поблизу країни, зокрема спільно з Росією.

Міністерство заявило, що Хаясі та Цінь Ган пообіцяли працювати разом для реалізації «конструктивних і стабільних відносин» у той час, коли двосторонні відносини залишаються нестабільними через такі проблеми, як острови Сенкаку в Східнокитайському морі.

Міністр закордонних справ Китаю висловив сподівання, що японська сторона буде обережна у своїх словах та справах щодо таких важливих питань, як двостороння історія та Тайвань.

Японський міністр наголосив на важливості миру і стабільності в Тайванській протоці, вимагаючи, щоб Китай найближчим часом зняв заборону на імпорт японських продуктів, введену після аварії на Фукусімі у 2011 році.

Крім того, обидві сторони обмінялися думками щодо війни в Україні, яку розв’язала Росія. Уточнень щодо цього питання не було.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>