Февраль 15th, 2023

Бренди диктують тренди — перспективи розвитку кадрових агенств

Сьогодні кадрова агенція працює над формуванням бренду роботодавця. Такий напрямок діяльності обумовлено виходом ринку праці покоління Y. Міленіали відрізняються прагненням до самореалізації. До 2025 року ігреки становитимуть 75% робочої сили. При працевлаштуванні одним із суттєвих факторів вони називають можливість самореалізації, їх цікавить ідея, перспективи розвитку. Наявність цікавої корпоративної культури, позитивна репутація фірми визначають їхній вибір. Кадрове агентство повинне враховувати дані особливості при побудові стратегії роботи з кандидатами після 1981 року народження і до кінця 90-х. Однією з особливостей стане побудова бренду роботодавця. 80% фахівців вважають, що грамотно збудований імідж має вплив на залучення успішних кандидатів.

Лідер на ринку України та за кордоном у сфері вирішення кадрових питянь  є HR провайдер Rost Group, детальніше з послугою можна ознайомитись на сторінці https://rostoutsourcing.com/ru/ 

Одним із найкращих інструментів для формування образу підприємства визнані соціальні мережі, дуже важливий корпоративний сайт. Говорячи про соцмережі, окремо підкреслюються Linkedin та Facebook.

Еволюція IT-сфери привнесла до рекрутменту відео-вакансії — відео-резюме. Подібний формат проведення співбесід набув широкого поширення на Заході, а в Україні залишається нововведенням і використовується в основному в IT-рекрутменті.

До чого дійшов прогрес…

Також прорив технологій призвів до швидкої автоматизації процесів пошуку, первинного відбору претендентів, тому постійно покращується інтерфейс пошукових порталів. Серед потоку нововведень здається, що кадрове агентство в результаті зникне, а наймач сам підбиратиме собі співробітників. Проте, зазначені процеси, швидше, ведуть до появи вузькопрофільних компаній із підбору персоналу. На Заході вони вже давно. Отримати кандидата від таких фірм рівноцінно придбанню співробітника з рекомендацією попереднього місця роботи.

До речі, про рекомендації.

Все більше рекрутингових агенцій впроваджують у свою діяльність реферальні програми. Сьогодні реферали, як спосіб найму, становлять 48%. У час реклами та маркетингу «сарафанне радіо» користується особливою довірою.

Вектор розвитку диктує нове покоління на ринку праці та технології, що розвиваються. За прогнозами фахівців найбільшого підйому до 2023 року, зі всіх перерахованих тенденцій досягне автоматизація. Як мовилося раніше вище, це зовсім не означає смерть кадрових агенств. Кадрове агентство отримає нові технології для розвитку, а отже, стане більш ефективним та затребуваним.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>