Март 1st, 2023

Унаслідок обстрілів пошкоджено мережі у трьох областях, – Укренерго

відключення електроенергії
Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 18 днів. Однак складною залишається ситуація у прифронтових областях, де обстрілами пошкоджено мережі

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

«Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 18 днів і наразі не прогнозується. Споживання на рівні робочого дня. Потреба у електриці країни повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій і незначним обсягом імпорту з Європи», — йдеться у повідомленні.

За даними компанії, нині працюють усі види електростанцій.

«Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії», — розповіли в Укренерго.

Обленерго не отримували на сьогодні лімітів споживання. Водночас на Одещині енергетики проводять роботи для підвищення надійності живлення Одеси та району.

«Складна ситуація у прифронтових областях. Унаслідок обстрілів росіян є пошкодження у магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу у Донецькій та Херсонській областях», — розповіли в Укренерго й зазначили, що ремонтні роботи проводяться за відсутності небезпеки для самих енергетиків.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>