Март 10th, 2023

Поліція Данії розшукувала яхту, пов’язану з вибухами на «Північних потоках»

Данська поліція розшукувала в Балтійському морі яхту, яка, за повідомленнями ЗМІ, могла бути використана для диверсії на газопроводах РФ у Балтійському морі у вересні.

Про це повідомив глава крихітного данського острова Кристіансо Сорен Тіім Андерсен агентству Reuters, пише «Європейська правда».

«Поліція шукала конкретний човен, який пришвартувався тут у вересні», — повідомив агентству Андерсен.

Цього тижня у ЗМІ США та Німеччини з’явилися повідомлення про те, що відповідальність за диверсію може нести проукраїнське угруповання.

Німецький телеканал ARD і газета Die Zeit повідомили, що німецька влада змогла ідентифікувати яхту, яку використовували для диверсійної операції.

Згідно з повідомленнями, операцію з розміщення вибухівки на морському дні здійснили шість осіб, які відпливли з Ростока 6 вересня і пізніше були виявлені на данському острові Крістіансо.

Данська поліція в січні шукала інформацію про човни, які пришвартувалися на Крістіансо 16-18 вересня, сказав Андерсен. Поліція опитувала місцевих жителів, збираючи відеозаписи з гавані, а також отримуючи інформацію з квиткових автоматів в порту.

Крістіансо є частиною невеликого архіпелагу, розташованого приблизно за 18 км на північний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі. Архіпелаг, на якому проживає лише 98 мешканців, є колишньою військово-морською фортецею, але залишається під управлінням Міністерства оборони Данії.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>