Апрель 5th, 2023

Росія вивела в Чорне море шість носіїв «калібрів»: кількість ракет може сягати 40

Станом на ранок 5 квітня російський агресор розмістив у Чорному морі шість носіїв «калібрів»
Про це повідомила в ефірі Еспресо Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь».

«Всі ознаки свідчать про те, що російські окупанти готуються до активних дій в Чорному морі. Оскільки корабельне угруповання вчора надвечір було збільшено удвічі й сьогодні зранку ще на одну одиницю. Зараз корабельне угруповання противника складає 16 одиниць, з них 6 ракетоносіїв», — наголосила вона.

Вночі оперативне командування «Південь» писало, що Росія збільшила корабельне угруповання у Чорному морі до 15 одиниць. Зокрема, напоготові 6 ракетоносіїв, 2 з яких – підводні. При максимальному спорядженні загальний залп «калібрів» може сягати 40 ракет.

В ОК говорять про надзвичайно високу загрозу ракетного удару.

«Хоча цілком імовірно, що споряджені не всі ракетоносії, до сигналів повітряної тривоги варто ставитися відповідально і реагувати оперативно. В пошуках способів тиску на мирне населення України і уявних перемог для виправдання перед власним споживачем пропагандистських «новин», ворог може здійснити точкові або мішані ракетні удари з використанням ракет різного типу базування та дронів-камікадзе», — пишуть у «Півдні».

Українців закликали бути зібраними та пильними. Не панікувати, а дослухатись, і вірити в перемогу.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>