Апрель 17th, 2023

США, Японія та Південна Корея розпочали навчання з протиракетної оборони

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на командування південнокорейських ВМС.

Навчання почали у рамках активізації зусиль трьох держав із посилення стримування північнокорейських загроз.

У них беруть участь три есмінці, оснащені американськими системами «Іджіс», які являють собою інтегровану мережу засобів виявлення ракет і їхнього ураження, південнокорейський Yulgok Yi I, американський USS Benfold і японський JS Atago.

У ході маневрів військові відпрацюють виявлення та відстеження цілей, змодельованих комп’ютерною балістичною ракетою, а також обмін інформацією в режимі реального часу.

«Це можливість зміцнити співпрацю в галузі безпеки між Півднем, США та Японією проти прогресуючих ядерних і ракетних загроз з боку Півночі, а також зміцнити можливості наших ВМС реагувати на запуски балістичних ракет», — йдеться у повідомленні офіційного представника ВМС Південної Кореї.

Востаннє три країни проводили такі тристоронні навчання з протиракетної оборони в лютому. А з 3 по 4 квітня військово-морські сили Південної Кореї, США та Японії проводили дводенні протичовнові навчання.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>