Апрель 19th, 2023

Президент Бразилії засудив війну в Україні після критики США його заяв про «заохочування війни»

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва
Лідер Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва виступив з мирною ініціативою та пропозицією посередництва щодо російської війни в Україні. Раніше він заявив, що США повинні припинити «заохочувати війну» на території України й «почати говорити про мир»

Про це інформує Reuters.

У вівторок, 18 квітня, під час зустрічі із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, Лула да Сілва засудив порушення територіальної цілісності України Росією. Він також закликав міжнародну спільноту до посередництва для припинення війни.

Такі коментарі пролунали після того, як Лула да Сілва викликав критику західних союзників, заявивши, що США «затягують бойові дії, поставляючи зброю Україні та заохочують війну».

Посадовці у Вашингтоні, знайомі з цим питанням, повідомили, що офіційні особи США приватно ясно дали зрозуміти бразильським колегам, що адміністрація Байдена незадоволена критикою Лули політики озброєння України.

У Білому домі повідомили, що радник з нацбезпеки США Джейк Салліван мав розмову зі своїм колегою з Бразилії Селсо Аморімом. Той заявив, що критика США є «абсурдною», а офіційний Ріо не поділяє позицію Росії у цій війні.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>