Апрель 26th, 2023

Норвезькі інструктори навчатимуть ЗСУ військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства

Морська піхота, ЗСУ, українські військові

Про це повідомив Генштаб України у фейсбуці.

«Інструктори Норвезької національної гвардії Heimevernet протягом чотирьох інтенсивних тижнів навчатимуть сто військовослужбовців Збройних Сил України військової медицини, вогневої підготовки та командного лідерства. Це перший з кількох курсів, де норвезькі інструктори Норвезької національної гвардії навчатимуть українців у Норвегії», — зауважили в заяві.

Міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам зазначив, що підтримка навчання українських воїнів у Норвегії й інших країнах ставатиме дедалі важливішою, адже в ЗСУ більшає західного озброєння. Також це збільшить перевагу України над РФ.

Він назвав природною таку підтримку з боку Норвегії, адже країні важливо вирішувати війни мирним шляхом і розбудовувати мир у Європі.

«Ми будемо не тільки навчати цих солдатів, ми також будемо добре піклуватися про них і виявляти їм гарну гостинність. У місці навчання вже готові місця для проживання та поселення. Кухня орієнтована на українські страви, а на тренувальному полі створене відповідне бойове середовище – окопи та опорні пункти», — додав полковник Єнс, який набирав інструкторів і готував усе необхідне для навчання.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>