Май 3rd, 2023

США схвалили продаж протикорабельних ракетних систем Латвії на $110 млн

Про це йдеться у заяві Агентства Пентагону зі співробітництва в галузі безпеки та оборони США.

Зазначається, що уряд Латвії запросив закупівлю системи NSM CDS, включаючи тактичні, телеметричні, навчальні ракети, контейнери, мобільні операційні платформи, інтеграційне оснащення, а також все інше необхідне обладнання.

Крім цього, йдеться про технічну підтримку уряду та підрядників США та інші відповідні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Загальна вартість оцінюється в 110 мільйонів доларів.

«Цей пропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки союзника по НАТО, який є важливою силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі», — йдеться у заяві Агентства Пентагону.

Очікується, що запропонований продаж покращить здатність Латвії протистояти поточним і майбутнім загрозам у регіоні Балтійського моря, а оперативна сумісність з американськими збройними силами та НАТО сприятиме досягненню цілей оборони та безпеки як США, так і Латвії в країнах Балтії.

Зазначається, що продаж зазначеного обладнання та підтримки не змінить основного військового балансу в регіоні.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>