Май 11th, 2023

Під час головування у Раді ЄС Іспанія зосередиться на підтримці України, — Блінкен

Хосе Мануель Альбарес Буено
Іспанія під час головування у Раді Європейського Союзу сфокусує свою увагу на забезпеченні постійної підтримки Україні в умовах агресії Росії

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, пише Укрінформ.

«Іспанія дала чітко зрозуміти, що забезпечення постійної підтримки України та принципів, закладених у Статуті ООН, у тому числі щодо національного суверенітету та територіальної незалежності, буде у центрі уваги її майбутнього головування у Раді ЄС», — заявив Блінкен після зустрічі з головою МЗС Іспанії Хосе Мануеля Альбареса.

Блінкен зазначив, що це лише один з багатьох способів, в який Іспанія демонструє лідерство в об’єднанні союзників і партнерів навколо спільних інтересів і цінностей.

У відповідь міністр закордонних справ Іспанії Альбарес підтвердив, що Мадрид підтримує Україну від початку широкомасштабної російської військової агресії та продовжуватиме це робити.

«Ми підтримали десять пакетів санкцій з боку ЄС проти Росії. Ми підтримали використання Європейського фонду миру для закупівлі зброї для України», — заявив Альбарес.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>