Июнь 26th, 2023

Росіяни атакували Одещину ракетами й дронами: є влучання, пошкоджено вікна у багатоквартирних будинках на узбережжі

Про це повідомила керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі Еспресо.

«Складна була ніч. Був потужний шторм та гроза. Під час негоди ворог застосував ракети типу «Калібр» й «шахеди», щоб розсередити зусилля сил ППО й максимально завдати шкоди. На жаль, наслідки повітряних боїв відображаються, у тому числі, й на місцевому населенні. 2 ракети типу «Калібр» та 2 «шахеди» були знищені над морем», — зауважила вона.

Натомість одна ракета влучила в складське приміщення. Крім того, вибуховою хвилею було пошкоджено вікна у двох багатоквартирних будинках на узбережжі. Людям надається допомога, постраждалих немає.

Загалом ППО знищила 5 «шахедів» і 2 ракети у регіоні.

«Сили ППО відпрацювали досить результативно», — додала Гуменюк.

Уночі речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров та голова Одеської ОВА Олег Кіпер попереджали про роботу ППО в області.

«Ворог атакує Одещину. Іде бойова робота, працює протиповітряна оборона, в тому числі над містом», — писав Назаров о 02:04.

Він закликав не нехтувати власною безпекою, знаходитися в укриттях й не знімати та не викладати в соцмережах роботу ППО.

Згодом і Кіпер попереджав про атаку: «Країна-терорист атакує Одещину. Сили нашої оборони працюють. Лишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги та ні в якому разі не фільмуйте роботу ППО!»

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>