Июнь 28th, 2023

Столтенберг про питання членства України в Альянсі: Путін не має права вето на розширення НАТО

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в Гаазі на підготовчій до Вільнюського саміту зустрічі, повідомляє Укрінформ.

«Усі погоджуються, що двері НАТО відкриті… Всі союзники погоджуються, що Україна буде членом», — зауважив генсек.

Зокрема, він наголосив, що РФ не може і не буде вирішувати це питання, ним займатиметься лише Альянс та Україна: «Президент Путін не має права вето на розширення НАТО».

Наразі між союзниками продовжуються консультації й вони впевнені, що зможуть дійти консенсусу стосовно прагнення України щодо членства. Проте найактуальнішим питанням є забезпечення переваги України у війні проти Росії.

«Якщо Україна не залишиться суверенною і незалежною нацією, то питання про членство не буде стояти взагалі», — сказав Столтенберг.

Союзники концентрують свої зусилля на наданні військової і економічної підтримки Києву та підтвердять її на саміті у Вільнюсі 11-12 липня. Практична підготовка до членства полягає в допомозі перейти на нові зразки озброєнь, стандарти та процедури тощо, додає дипломат.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>