Июль 21st, 2023

Армія РФ депортує населення із підтопленого лівобережжя Херсонщини в тимчасово окупований Крим

Про це керівник гуманітарного проєкту «Херсонський хаб», ексзаступник міського голови Херсона Роман Головня заявив у етері Еспресо.

Коментуючи ситуацію щодо забезпечення питною водою територій Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, Головня зазначив, що складною вона залишається у тих регіонах, які були перш за все підтоплені.

«Якщо ми говоримо про місто Херсон, то місто Херсон забезпечується водою зі свердловин і це дало можливість уникнути такої масштабної катастрофи. Тому, що якби був централізований водозабір з Дніпра — місто залишилося б взагалі без води. Проблеми з водою були саме в підтоплених мікрорайонах і там дійсно за допомогою установок та кількості завезеної питної води, вдалося уникнути дефіциту та допомогти людям забезпечити життєво необхідною водою», — зазначив він.

Щодо ситуації, яка розгортається зараз, волонтер заявив, що гуманітарні місії продовжують заводити питну воду, щоб забезпечити населення питною водою.

«Наразі, як звітує ОВА — є постійний 5-ти денний запас води для того, щоб забезпечити населення. Структури водоканалу по Херсону працюють на відновлення та промивку свердловин, які були затоплені в результаті Каховської ГЕС. Це близько 20 свердловин», — сказав він.

Головня зазначив також, що там, де немає електроенергії — ситуація складніша й потрібен, або постійний підвіз води, або постійна робота генераторів, які качають воду зі свердловин.

Коментуючи ситуацію на лівобережжі волонтер заявив, що окупанти розв’язують питання забезпечення населення депортацією в окупований Крим, або на територію РФ.

«Коли ми говоримо про Голу Пристань, Олешки — ніхто не збирається там якось ліквідувати наслідки повені і все, що вони роблять — це погрожують місцевому населенню і стираються максимально депортувати його, щоб зайняти житло на лівобережжі», — додав Головня

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>