Август 7th, 2023

Удари по мостах через Чонгар та Генічеськ — частина кампанії контрнаступу

Так, експерти вважають, що удари по мостах на критичних російських об’єктах наземних комунікацій є частиною кампанії українських сил з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх рішучих контрнаступних операцій.

Наприклад, російський блогер, пов’язаний із ПВК Вагнера, стверджував, що удари ЗСУ 6 серпня показують, що українські сили методично намагаються відрізати російське угруповання на півдні України та порушити його логістику, подібно до української кампанії з перехоплення під час Херсонського контрнаступу.

Також він зазначав, що російську оборону на західному (правому) березі Херсонської області було зруйновано за лічені дні після кількох місяців ударів ЗСУ по логістиці окупантів, і висловив побоювання, що ситуація може повторитися.

В Інституті думають, що українські удари по східних контрольно-пропускних пунктах, швидше за все, перервуть перекидання російського особового складу, техніки та обладнання з окупованого Криму для проведення найважливіших оборонних операцій РФ у західній частині Запорізької області та в районі кордону між Запорізькою та Донецькою областями на невизначений термін.

«Українські сили, мабуть, також розширюють свої зусилля щодо перехоплення, щоб націлитись на російські військово-морські цілі, які беруть участь у російській логістиці в Чорному морі, як раніше спостерігав ISW», — йдеться у висновках звіту.

Додається, що українські офіційні особи регулярно заявляли про свою прихильність до кампанії з перехоплення російських військових об’єктів з метою ослаблення логістики загарбників та їх оборонних можливостей, щоб створити сприятливі умови для майбутніх контрнаступальних дій ЗСУ.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>