Октябрь 8th, 2023

Умєров відвідав позиції бригад на східному напрямку: перевірив обстановку на фронті та вручив нагороди

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Очільник Міноборони Рустем Умєров відвідав позиції оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», де командувач ОСУВ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський доповів про роботу на обʼєднаному командному пункті, управління діями підрозділів у складі угруповання, а також оперативну обстановку на фронті в зоні відповідальності «Хортиці», склад сил та засобів противника та напрямки його ймовірних дій.

Умєров також відвідав 24-ту окрему механізовану бригаду ім. короля Данила, 92-гу окрему штурмову бригаду ім. кошового отамана Івана Сірка, 93-тю окрему механізовану бригаду «Холодний Яр», 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду, 5-ту окрему штурмову бригаду.

На основному командному пункті Бахмутського напрямку командир доповів Умєрову про оперативну обстановку, ознайомив зі складом сил та засобів підрозділів та діями ворога.

На командному пункті 92-гої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, командир бригади полковник Павло Федосенко доповів про ситуацію на лінії бойового зіткнення в зоні відповідальності підрозділу, а військовослужбовці бригади подарували Умєрову стилізований прапор бригади.

У 93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр» Умєров приділив увагу особливостям застосування безпілотників, а командир бригади полковник Павло Паліса поділився досвідом ураження ворога FPV-дронами.

«Розробка нових технологій — один з пріоритетів команди Міністерства оборони. Це безпрецедентна війна з використанням новітніх видів озброєння. Маємо бути сильніші, на крок попереду нашого ворога, масштабувати технологічні рішення та створити наші українські технології Перемоги. Працюємо над цим», — зазначив Умєров.

У кожній з відвіданих військових частин Умєров поспілкувався з військовослужбовцями й нагородив воїнів державними відзнаками та відзнаками Міністерства оборони, вручив нагородну зброю й особисто подякував усім захисникам.

Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>