Ноябрь 28th, 2023

У НАТО не визначились щодо швидкого вступу України через позицію США та Німеччини

Серед союзників по НАТО залишаються розбіжності щодо швидкого вступу України до Альянсу через позицію США та Німеччини, які наполягають, щоб процес визначався умовами, а не політичними міркуваннями.

ДжерелоEuractiv з посиланням на двох дипломатів НАТО, передає «Європейська правда»

Деталі: Члени НАТО досі не дійшли згоди щодо того, чи є реформи, викладені в оновленій Річній національній програмі, умовами, за яких Україна може вступити до НАТО, чи вони є інструментом для наближення Києва до Альянсу, розповіли кілька дипломатів НАТО.

За словами одного з них, це означає, що коли умови щодо виконання реформ, які НАТО погодить з Україною, будуть виконані, можна буде обговорювати питання про членство.

Інші співрозмовники видання заявили, що програма реформ не містить переліку умов, а є «дороговказом» або «інструментом» для відстеження прогресу та інформування лідерів країн Альянсу.

Водночас, зазначають у публікації, опис сфер реформ, як правило, залишає членам НАТО простір для маневру, оскільки вони не прив’язані до суворої оцінки прогресу, а радше висловлюють свою політичну думку.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>