Декабрь 11th, 2023

Саміт лідерів ЄС розгляне варіанти гарантій безпеки для України

Про це він сказав перед засіданням Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє Sky TG24.

«Росія продовжує атакувати Україну, але втрати Росії зростають: настав час підтримувати Київ більше, а не менше. Сьогодні ми обговорюватимемо гарантії безпеки для України, і міністри повинні дати мені орієнтири, щоб винести варіанти на саміті лідерів», — заявив Боррель.

Він також наголосив, що важливо, щоб військова підтримка України тривала на європейському рівні, а не лише на двосторонньому рівні. Крім того, Боррель заявив, що «настав час спрямувати всі свої можливості на підтримку України», оскільки РФ посилює атаки.

«Кілька днів тому Київ атакувала найбільша кількість безпілотників з початку війни, тому атаки на українські міста тривають. Настав час спрямувати всі свої можливості на підтримку України», — наголосив головний дипломат ЄС.

Він зазначив, що міністри повинні будуть дати йому вказівки, щоб представити Європейській раді пропозицію щодо зобов’язань у сфері безпеки, які в основному спрямовані на підвищення можливостей структур і координацію двосторонніх угод між державами-членами та Україною.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>