Январь 22nd, 2024

Кремль активізує відносини з КНДР, щоб закупити більше артснарядів, — ISW

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 20 січня міністерство закордонних справ КНДР заявило, що президент РФ Володимир Путін під час недавньої зустрічі з міністром закордонних справ Північної Кореї Чхо Сон Хуі в Москві висловив готовність відвідати Північну Корею «в найближчий термін» (імовірно, у 2024 році).

«Востаннє Путін відвідував Північну Корею у 2000 році, і його відновлений інтерес до поглиблення російсько-північнокорейських відносин, ймовірно, є частиною збільшення зусиль Росії закуповувати боєприпаси з-за кордону», — йдеться у звіті.

ISW наводить слова голови ГУР Міноборони України Кирила Буданова, який в інтерв’ю 21 січня заявив, що Північна Корея надала «значну кількість артилерійських боєприпасів», що дозволило Росії «трохи видихнути». Буданов припустив, що російські сили без боєприпасів, наданих Північною Кореєю, швидше за все, відчували б значну нестачу артилерійських боєприпасів.

Крім того, заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що з вересня по листопад 2023 року Північна Корея поставила до Росії один мільйон артилерійських боєприпасів, а російська оборонно-промисловий комплекс може виготовити всього два мільйони 122-мм і 152-мм снарядів щорічно, що призвело до дефіциту 500 000 снарядів у 2023 році і, ймовірно, призведе до подібного дефіциту у 2024 році.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>