Май 26th, 2024

Участь у Саміті миру підтвердили вже понад 80 країн, — Зеленський

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Разом зі Швейцарією ми готуємо такий саміт. 15 червня його початок. Ми маємо підтвердження участі вже більш ніж 80 держав і продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру», — заявив президент.

Він також звернувся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру, зокрема до президента США Джо Байдена і президента Китаю Сі Цзіньпіна.

«Ми не хочемо, щоб так само, як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру — дійсно миру, а не паузи між ударами. Зусилля світової більшості — це найкраща гарантія виконання зобов’язань. Будь ласка, підтримайте Саміт миру своїм персональним лідерством та участю», — наголосив Зеленський.

За словами президента, Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною.

«Немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Потрібна участь лідерів світу», — підкреслив український лідер.

Він додав, що Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах, обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни.

«І саме тому потрібні глобальні зусилля — Саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути», — констатував президент.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>