Апрель 21st, 2022

Британія підняла мита на торгівлю з РФ і розширила ембарго

Британія запровадила чергові санкції проти Росії: заборонила імпорт дерева та низки товарів розкоші, а також підвищила мита на торгівлю з РФ та внесла до санкційного списку нових осіб та компанії.

Про це повідомляється на сайті уряду Британії, пише «Економічна правда«.

Країна розширила перелік товарів, імпорт яких заборонено, і включила в нього срібло, вироби з дерева та товари розкоші з Росії, включаючи ікру. Нове ембарго охопить імпорт на суму 1 млрд фунтів.

Крім того, уряд Британії підвищив тарифи на низку іншого імпорту з РФ на 35%. Підвищення мит охопить торгівлю на суму 130 млн фунтів, зокрема такі товари як діаманти та каучук. У повному переліку – м’ясо, кава та чай, цукор, тютюн, одяг, тканини та шкіра, металеві вироби, запчастини, машини, оптичні пристрої тощо.

Британія також внесла до списку санкцій ще 26 російських громадян і компаній, у тому числі високопоставлених військових, причетних до звірств на передовій в Україні.

У списку — підполковник Азатбек Омурбеков, командувач 64-ї окремої мотострілецької бригади, яка вважається причетною до «Бучанської різанини», командувач ВДВ генерал-полковник Андрій Сердюков та командувач Силами спеціальних операцій генерал-майор Валерій Флюстіков.

Серед організацій під санкціями опинилися концерн «Калашников», Арзамаський машинобудівний завод, який виробляє бронетранспортери-амфібії, що використовувалися під час вторгнення в Україну, Військово-промислова компанія – великий постачальник озброєння та військової техніки для збройних сил РФ.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>