Март 28th, 2023

Над Києвом сили ППО збили 12 «шахедів», від падіння уламків горів магазин

Пожежа від атаки дронів у Києві
Ввечері 27 березня під час повітряної тривоги ворог атакував Київ «шахедами», вибухи чули у двох районах міста. Силам ППО вдалося збити усі дрони, проте уламки впали на нежитлове приміщення і спричинили пожежу

Про це повідомляє місцева влада.

Звуки вибухів у столиці почали лунати близько 23:30. Перед цим Київська обласна військова адміністрація попередила про атаку ворожих дронів і роботу протиповітряної оборони та закликала перебувати в укриттях.

О 23:49 мер Києва Віталій Кличко повідомив у telegram, що вибухи прогриміли в Оболонському та Святошинському районах столиці.

«Вибухи в столиці, попередньо — в Оболонському та Святошинському районах. Всі служби слідують на місце. Подробиці — згодом», — написав Кличко.

Опівночі Кличко повідомив про пожежу в магазині у Святошинському районі.

«У Святошинському районі палає приміщення магазину. Інформацію щодо потерпілих уточнюємо», — написав Кличко.

За даними станом на 00:20 постраждалих унаслідок вибуху і пожежі в Святошинському районі немає.

«Пожежно-рятувальні служби працюють на місці пожежі після вибуху і загоряння будівлі в Святошинському районі столиці. Постраждалих, попередньо, немає», — написав Кличко.

Після локалізації пожежі постраждалих також не виявили.

 

А начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що ППО збила всі ворожі цілі, а пожежа в Святошинському районі виникла внаслідок падіння уламків.

«Країна-терорист знову запустила свої БПЛА Shahed в напрямку столиці. За попередньою інформацією, силами нашої ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено всі ворожі цілі. Зафіксовано падіння уламків БПЛА в Святошинському районі Києва, внаслідок чого виникло загоряння у нежитловому приміщенні», — розповів Попко.

У ДСНС уточнили, що внаслідок ворожої атаки у 3-поверховій адміністративній будівлі відбулося руйнування будівельних конструкцій на площі 200 кв.м. Також виникла пожежа у двох осередках, загальною площею 70 кв.м, яку вогнеборці оперативно ліквідували.

 

Жертв та постраждалих немає.

На місці події загалом працювало 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 50 осіб особового складу.

Станом на 07:00 у КМВА заявили, що сили ППО збили 12 «шахедів».

«Оновлення інформації щодо атаки баражуючими боєприпасами Shahed на столицю. Сукупно, усіма силами протиповітряної оборони в районі повітряного простору Києва було виявлено і знищено ворожих 12 БПЛА цього типу!» — сказав Сергій Попко, начальник КМВА.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>