Июль 15th, 2024

На Закарпатті з’явиться новий індустріальний парк на близько 900 робочих місць

Про це повідомили у Мукачівській міській раді, передає «Еспресо.Захід».

Рішення про включення парку «ЕКО Мукачево» до Реєстру індустріальних (промислових) парків ухвалив Кабінет Міністрів України.

Що буде на території парку і чим там займатимуться

Для облаштування індустріального парку на площі 23 га планують залучити інвестиції на суму понад 36 млн євро. На його території створять підприємства переробної галузі, які будуть займатись деревообробкою, виробництвом паперу та паперових виробів, а також виготовленням поліграфічної продукції.

«Передбачається, що на території парку будуть працювати підприємства з виробництва текстилю та електричного устатковання, компанії, які спеціалізуються у галузях електронної промисловості, металообробки, харчових технологій, науково-технічній діяльності, діяльності у сфері інформації й телекомунікацій, альтернативній енергетиці та інших сферах, сумісних із зазначеними», — йдеться у повідомленні.

Загалом разом з «ЕКО Мукачево» в Україні вже нараховується 85 індустріальних парків, які створюють в рамках урядової економічної політики «Зроблено в Україні».

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті й Черкащині створять індустріальні парки на понад 6 тис. робочих місць.

Також уряд погодив створення ще одного індустріального парку на Закарпатті. І на Львівщині створять індустріальний парк на понад 3 тис. нових робочих місць.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>