Ноябрь 24th, 2018

Официальное заявление Госдепа США к 85-й годовщине Голодомора

Официальный Вашингтон выразил солидарность с украинским народом по случаю 85-й годовщины Голодомора, вызванного режимом Сталина, подчеркнув, что Кремль до сих пор пытается разрушить стремление украинцев к самоидентичности.



Об этом говорится в официальном заявлении, распространенном в пятницу спикером Государственного департамента США Хизер Науэрт, сообщает собкорр Укринформа.

«Цього місяця ми приєднуємось до українців по всьому світу у вшануванні 85-ї річниці Голодомору, коли мільйони невинних українців були зморені до голодної смерті режимом Йосифа Сталіна», — наголошується в документі.

Футбольные матчи 16-го тура УПЛ будут начинаться с минуты молчания

У Держдепі підкреслили, що варварські захоплення української землі та врожаю були здійснені з навмисною політичною метою — підкорити український народ і націю.

«Цей катастрофічний штучний голод був одним із найжорстокіших актів ХХ століття та жорстоким нагадуванням про злочини комунізму. Сьогодні українці знову вмирають через спроби Росії зруйнувати ідентичність та західні устремління народу України», — зауважується в заяві.

Держдеп США зробив офіційну заяву до 85-ї річниці Голодомору

Нинішня агресія Росії на сході України спричинила понад 10 000 смертей.

«Натомість Росія не зможе перемогти незламний український дух та не послабить прагнення українців до кращого майбутнього», — наголосили у зовнішньополітичному відомстві США.

Вшановуючи пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору, США підтвердили «неухильну підтри

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>