Апрель 5th, 2022

Материнська компанія Leroy Merlin, що продовжує працювати на ринку РФ, заблокуала роботу українського підрозділу

Співробітники українського Leroy Merlin пояснюють, що материнська компанія заблокувала їхню роботу в Україні через допомогу ЗСУ

Про це пише DOU з посиланням на свідчення працівників компанії.

За кілька тижнів після початку повномасштабного вторгення Росії в Україну материнська компанія ADEO Group  заблокувала комунікації співробітників «Леруа Мерлен Україна» – їх відрізали від усіх корпоративних меседжерів, внутрішніх робочих систем. Це заблокувало роботу української компанії та унеможливило виконання запитів не тільки клієнтів, але й волонтерів і ЗСУ.

ADEO Group пояснила це необхідністю захиститися від кібератак.

При цьому за пару тижнів до початку повномасштабної війни в Україні Leroy Merlin вивіз усіх французьких колег з української компанії нібито на нараду. Українським співробітникам достроково виплатили зарплату за березень, ще дві зарплати виплатили в якості допомоги.

«У день початку війни, нам оголосили, що магазини зачинені. Онлайн ще працював, ми приймали замовлення. До березня ми мали змогу під’єднуватись через VPN і виконувати свою роботу та надавали зарплату працівникам», – розповідає фахівець з підтримки ІТ-інфраструктури Олексій Литовченко «Леруа Мерлен Україна».

«Але з березня від нас відділилися. Згодом у нас відключився сайт», – додав він.

Нині менеджмент компанії майже не комунікує з українськими співробітниками. У той же час компанія оголосила, що не буде виходити з ринку Росії.

«Немає причин перестати бути корисними для мешканців в росії, яким необхідно щось відремонтувати, заізолювати, убезпечити, захистити, освітлити своє житло. Ми продаємо їм продукти першої необхідності. І це — наша відповідальність як роботодавців та як компаній, а також з погляду закону», – заявив у відеозверненні генеральний директор ADEO Group Філіп Зіммерманн.

В Україні компанія має 6 магазинів, у Росії — 112. Прибуток від російського ринку займає 20-28% від загального. ADEO Group володіє й іншими торговельними марками – Auchan та Decathlon, які теж залишилися на російському ринку.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>