Апрель 27th, 2022

Росіяни зґвалтували 400 людей на тимчасово окупованих територіях, — Денісова

Омбудсман Людмила Денісова отримала близько 400 звернень про зґвалтування дорослих і дітей в Україні окупантами, однак ці люди не дають свідчення слідчим

Про це вона розповіла у фейсбуці.

Людмила Денісова назвала геноцидом зґвалтування українок, щоб вони не хотіли народжувати дітей. Вона почала отримувати дзвінки на «гарячу» лінію щодо отримання психологічної допомоги, коли ЗСУ звільняли Київщину.

«З 1 по 14 квітня таких дзвінків було чотириста. Наші п’ять психологів не справляються з цим навантаженням. Це потрібно витягнути людину з того світу, щоб людина далі могла жити. Тож я висловила прохання ЮНІСЕФ, щоб вони збільшили майже у два рази кількість психологів, щоб і допомога була якісною, і щоб не було вигорання, у тому числі цих психологів, які і вдень і вночі отримують такі звернення. І ці випадки дуже страшні. Але ще немає жодної людини, яка захотіла б надати свідчення слідчим органам», — наголосила омбудсман.

З Херсонської області також надходть звернення, коли поновлюють зв’язок. Однак мешканці Маріуполя не можуть повідомити про зґвалтування.

«Ми будемо вражені, я думаю, в декілька разів більше після того, як буде звільнений Маріуполь», — зауважила Людмила Денісова.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>