Июнь 8th, 2022

Світовий банк додатково надасть $1,5 млрд фінансової допомоги Україні

Світовий банк схвалив виділення Україні фінансової підтримки у розмірі $1,49 млрд

Про це повідомляє Reuters.

Внаслідок виділення Світовим банком $1,49 млрд загальний запланований пакет підтримки української економіки перевищив $4 млрд.

Гроші мають витратити на виплати заробітної плати державним та соціальним працівникам. Ці кошти містять надані Британією, Нідерландами, Литвою, Латвією та низкою інших країн кредитні гарантії. Проєкт також підтримується паралельним фінансуванням з Італії та внесками нового багатодонорського трастового фонду.

«Світовий банк надає постійну підтримку Україні та її народу перед війною. Ми працюємо з країнами-донорами для мобілізації фінансової підтримки та використання… різних фінансових інструментів, щоб допомогти надати українцям доступ до послуг охорони здоров’я, освіти та соціального захисту», – йдеться у заяві президента банку Девіда Малпаса.

Зазначається, Україна заявила, що їй потрібно принаймні 5 мільярдів доларів щомісяця у найближчій перспективі, щоб підтримувати роботу свого уряду на тлі війни з Росією.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>