Июнь 22nd, 2022

США звинуватили Китай у підтримці РФ

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому.

За словами Кірбі, закупівля російської нафти у великих обсягах є ще одним прикладом зростаючого співробітництва між Китаєм та РФ.

«Я думаю, що це лише частина готовності Китаю продовжувати співпрацювати з Росією. І ми закликали Китай бути тут відповідальною силою і приєднатися до решти світу в засудженні того, що Росія зробила в Україні, і запровадити санкції проти РФ за це. Це також ще один приклад того, як глобальна безпека насправді взаємопов’язана. Йдеться не лише про безпеку на європейському континенті. Це пов’язано з нашими інтересами національної безпеки, а також інтересами союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні», — заявив координатор з питань стратегічних комунікацій США Джон Кірбі.

У травні цього року Китай скупив рекордну кількість російської нафти. Вони збільшили закупівлю до $7,47 млрд. Приблизно на $1 млрд більше, ніж у квітні, і вдвічі більше, ніж минулого року.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>