Июль 7th, 2022

Байден планує виключити Афганістан із основних союзників США поза НАТО

Байден

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Так, Байден направив конгресу заяву, у які говориться, що він має намір «скасувати включення Афганістану в число основних союзників».

У 2012 році США оголосили Афганістан основним союзником, що не входить в НАТО. Це відкрило шлях для двох країн для підтримки оборонних і економічних відносин. Афганістан має право на отримання кредитів, а також є місцем зберігання запасів військових резервів, що належать США. У свою чергу приватні компанії країни можуть брати участь у торгах за контрактами на технічне обслуговування, ремонт або капітальний ремонт військової техніки США за кордоном.

У разі анулювання статусу Афганістану США матимуть 18 основних союзників, що не входять до НАТО: Аргентину, Австралію, Бахрейн, Бразилію, Колумбію, Єгипет, Ізраїль, Японію, Йорданію, Кувейт, Марокко, Нову Зеландію, Пакистан, Філіппіни, Катар, Південну Корею, Таїланд і Туніс.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>