Июль 16th, 2022

Стартові сторінки й користувацькі інтерфейси — українською: набула чинності норма закону про мову

Стартові сторінки й користувацькі інтерфейси — українською: набула чинності норма закону про мову

З 16 липня базова стартова сторінка всіх інтернет-ресурсів в Україні повинна бути українською мовою за замовчуванням. Набула чинності норма закону Про забезпечення функціонування української мови як державної, ухваленого 25 квітня 2019 року.

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

“З 16 липня інтернет-ресурси повинні мати базову стартову сторінку українською мовою і повідомляти громадянам України суспільно-важливу інформацію державною мовою. Крім того, це стосується інтернет-представництв, зокрема вебсайтів, сторінок у соцмережах, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної й комунальної форми власності, ЗМІ, зареєстрованих в Україні, а також суб’єктів господарювання, що реалізують товари та послуги в Україні”, — ідеться в повідомленні.

Однак норма не поширюється на сайти ЗМІ, які публікуються лише мовами корінних народів України й офіційними мовами Європейського Союзу.

До того ж з 16 липня користувацькі інтерфейси повинні бути державною мовою.

Порушникам цього закону загрожують штрафи. Вперше — від 3,4 тисячі до 8,5 тисячі гривень, а за повторне — до 11,9 тисячі гривень.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>