Август 6th, 2022

На Львівщині готується широкомасштабна програма з вивчення української переселенцями

Ми колись з родинами їздили на Тендру, острів-косу, яка тягнеться від Криму. Таке море я бачив лише на фото з екзотичних островів!!!

І от Тарас у Львові. Інший час. Говоримо про курси з української з главою військово-цивільної адміністрації Максимом Козицьким і головою облради Іриною Гримак.

Отець-ректор Богдан Прах показує Тарасу корпуси УКУ, підручники, які видають тут для навчання української іноземців. І відкриває Тарасові таємницю походження його прізвища.

Батько Тараса — лауреат Шевченківської премії Дмитро Кремінь народився на Закарпатті. Виявляється тут, на кордоні України, Польші і Словаччини з польського боку височіє гора Кремінь. А отець-ректор Богдан Прах любить не лише автогонки (навіть чемпіоном був), а й подорожі верхами українських Карпат! І поруч з горою, яка зараз на польському боці за українським кордоном, — родинне село Кремінів.

Ми не встигли зайти у ЛНУ ім. Франка, де проректор Сергій Різник організував роботу з відкриття центрів україністики за кордоном при університетах і закриття осередків пропаганди “русского міра”. У Львівську політехніку теж не встигли. Але то наступного разу. Саме на Львівщині домовилися готувати широкомасштабну програму з вивчення української переселенцями і підтримку виробництва українського контенту.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>