Сентябрь 12th, 2022

У жовтні запрацює електронна черга для перевізників у прикордонних пунктах пропуску

КПП Вилок

Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури Мустафа Найєм у телеграмі.

Як йдеться у повідомленні, проєкт е-черги буде реалізовано командою Міністерства інфраструктури.

«На першому етапі буде запущено пілотний проєкт на одному з пунктів пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. До кінця року буде презентовано мобільний застосунок», — пише Найєм.

За інформацією Найєма, система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої пріоритизації  вантажів.

«Система самостійно зможе управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації. Використання е-черги буде повністю безкоштовним для перевізників. Жодних обов’язкових заїздів до сервісних зон. Жодного людського втручання в систему», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що електронна черга не розв’язує питання простою вантажів.

«Це залежить виключно від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, – некомфортно, по-друге, – призводить до додаткових витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації», — пише Найєм.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>