Сентябрь 27th, 2022

До середини зими або весни ціни на яйця стабілізуються

яйця

Про це в ефірі Еспресо заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України та член Української ради бізнесу Михайло Непран.

«Можуть бути проблеми з яйцями. Це уже прямий наслідок війни, багато виробництва потрапило в зону бойових дій. Одне із великих підприємств потрапило в окупацію на Херсонщині. Ціна на яйця зросла на 50%. Я почав дзвонити аграріям і ставити питання, в чому проблема», — зазначив він.

Непран наголосив, що стався розрив технологічного ланцюга з вирощування.

«Для того, щоб курка неслась, — треба від курчати до несучки від 4 до 6 місяців. Значить, її треба було весною купити, виростити і вона тоді б була. В лютому — квітні було трошки не до цього. Були проблеми із завезенням яєць, з яких молодят висиджують в інкубаторах і вирощують», — сказав член Української ради бізнесу.

Він зауважив, що через це виросла ціна на яйця і вони будуть певний період дорогі.

«Я думаю, що до середини зими — весни ця ситуація вирівняється. Бігти й купувати 5-6 десятків яєць не треба. Не влаштовуйте ажіотаж і не купуйте продукт, який зіпсується», — підсумував Непран.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>