Октябрь 11th, 2022

Стратегія високих ставок Путіна є помилковою, а армія РФ виснажена, — британські спецслужби

Володимир Путін

Російська армія перебуває у виснаженому стані, а усі її попередні досягнення перетворюються на поразки. Стратегія президента РФ Володимира Путіна зазнала краху через низку помилок

Про це пише BBC, яке оприлюднило витяги з майбутньої промови очільника Центру урядового зв’язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінга.

За його словами, Україна переламала хід війни та протистоїть російським військам, які перебувають у виснаженому стані.

Попри ракетні обстріли цілей по всій Україні, Флемінг вважає, що у Москви закінчуються боєприпаси. А всі рішення Путіна виявилися помилковими.

«З невеликим ефективним внутрішнім викликом його рішення виявилися помилковими. Це стратегія високих ставок, яка призводить до стратегічних помилок», — каже він.

Директор агентства з розвідки, кібернетики та безпеки наголошує, що витрати Росії на війну в Україні — як з точки зору особового складу, так і обладнання — є «приголомшливими».

Також Флемінг вважає, що сили Москви вичерпані, а нещодавня мобілізація була демонстрацією безвихідності російського президента, яка призведе до його критики та подальшої ізоляції Росії.

«Ми знаємо — і російські командири знають — що їхні запаси та боєприпаси закінчуються», — йдеться у його доповіді.

За його словами, мобілізація російських в’язнів і недосвідчених чоловіків «говорить про безвихідну ситуацію».

Самі ж росіяни зараз бачать, наскільки погано й неправильно Путін оцінив ситуацію, зауважує Флемінг.

«Вони тікають від призову, розуміючи, що більше не можуть подорожувати. Вони знають, що їхній доступ до сучасних технологій і зовнішнього впливу буде різко обмежений», — йдеться у доповіді.

Відповідну заяву Флемінг планує озвучити 11 жовтня в мозковому центрі Rusi.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>