Февраль 21st, 2023

Українські паспортні сервіси запрацювали в Чехії та Словаччині

У Словаччині та Чехії в тестовому режимі запрацювали відділення українського держпідприємства «Документ». Це дозволить українцям, які перебувають у цих країнах, подати заявку на виготовлення українських паспортів, а згодом – і на оформлення посвідчень водія.

Про це повідомили на сайті МВС.

«У тестовому режимі розпочато прийом заяв на оформлення документів громадян України у Братиславі та Празі. У столицях двох європейських країн працюють мобільно-технічні комплекси – спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою “Паспортний сервіс”», – йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

Як отримати послуги

У Братиславі мобільні комплекси розташовані за адресою: Mlynskénivy 5A, 821 09 Bratislava ( -1 поверх, територія автовокзалу). У Празі – на майданчику за ТЦ Котва/ОС Kotva за адресою: Náměstí Republiky 656/8, 110 00, Staré Město, Praha 1.

За цими адресами українці можуть отримати такі послуги:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки.

Крім того, уже з наступного тижня у цих містах стане доступною послуга обміну посвідчення водія. Обслуговування громадян здійснюється з понеділка по суботу включно з 9:00 до 18:00 у порядку електронної та «живої» черги.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>