Март 10th, 2023

СБУ затримала прикарпатців, які за $3,8 тис. «робили» ухилянтів інвалідами для виїзду з країни

Служба безпеки викрила канал незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, який функціонував завдяки корумпованим посадовцям медустанов
Про це повідомили у відомстві, передає «Еспресо.Захід».

За даними спецслужби, лікарі оформляли ухилянтам фіктивні документи про нібито наявність у них інвалідності, що дозволяло фейковим «особам з інвалідністю» та людям, які їх супроводжували, перетинати кордон у період воєнного стану.

«Лазівки для військовозобов’язаних організовували двоє мешканців Калуша – колишня медична сестра та її родич. Вони отримували гроші від «клієнтів» та домовлялися з лікарями і членами лікарських та медичних комісій про встановлення фальшивих діагнозів. СБУ задокументувала, як фігуранти оформили інвалідність військовозобов’язаному через нібито наявність у нього психічного захворювання. Для цього зловмисники виготовили первинний пакет медичних документів та внесли недостовірні дані в медичні бази даних. Коштувала ця «послуга» 3800 доларів», — йдеться у повідомленні.

У результаті «клієнт» та його близький родич, який теж є військовозобов’язаним, змогли незаконно перетнути кордон у якості «інваліда» та особи, що його супроводжує.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>