Июнь 6th, 2023

Генасамблея ООН 6 червня планує оновити склад Радбезу: серед претендентів – Білорусь

Про це повідомляє Укрінформ.

На п‘ять місць у Радбезі претендує шість держав. Від африканських країн на два місця, які нині займають Габон і Гана, претендують Алжир і Сьєрра-Леоне, від Тихоокеанського регіону на місце ОАЕ — Південна Корея, від Латинської Америки замість Бразилії — Гаяна, від Східної Європи на одне місце замість Албанії — Словенія та Білорусь.

Як повідомили в секретаріаті Радбезу, усі шість кандидатів уже були членами РБ раніше: Алжир – тричі, Гаяна і Республіка Корея – двічі, Білорусь, Сьєрра-Леоне і Словенія – по одному разу. Цього року лише у східноєвропейській групі відбудуться вибори на конкурсній основі: за місце в Радбезі змагатимуться Словенія та Білорусь.

  • Нагадаємо, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі на засіданні Ради безпеки ООН у вівторок, 30 травня, представив оновлений план забезпечення безпеки ЗАЕС.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>