Июнь 22nd, 2023

Британія перевіряє можливу співпрацю своїх науковців з Іраном для виготовлення дронів-камікадзе

Уряд Великої Британії розслідує, чи справді науковці британських університетів допомагали іранському режиму розробляти технології, які могли бути використані для вдосконалення його програми зі створення дронів-камікадзе.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Financial Times.

Виступаючи в середу в парламенті, прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що Лондон «серйозно сприймає всіх звинувачення в порушенні експортного контролю».

«Ми не погодимося на співпрацю, яка ставить під загрозу нашу національну безпеку», – додав він.

Розслідування на чолі з Міністерством торгівлі й промисловості Британії перевірить, чи справді науковці кількох британських університетів співпрацювали з іранськими колегами в дослідженнях, пов’язаних із програмою безпілотників Тегерана.

Розслідування спричинила публікація британської газети The Jewish Chronicle на початку червня, яка розповідала про співпрацю між науковцями з Великої Британії та Ірану.

У матеріалі стверджувалось, що дослідники з кількох британських університетів, зокрема Імперського коледжу Лондона та Кренфілдського університету, який має партнерські відносини з Міністерством оборони Великої Британії – працювали з іранськими науковцями над дослідженнями, які могли б збільшити висоту, швидкість і дальність польоту дронів

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>