Март 24th, 2024

У Харкові готують графіки відключень світла, в області вже діють

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону, речник Харківобленерго Володимир Скічко «Суспільному» та голова ОДА Олег Синєгубов.

Терехов заявив, що прогнози щодо повного відновлення електропостачання в Харкові поки неможливо зробити, оскільки пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок ворожої ракетної атаки дуже серйозні.

«Зруйновані всі трансформаторні підстанції, зруйнована ТЕЦ. Сьогодні неможливо сказати точну дату (відновлення електрики, — ред.). Ніхто не може нам сказати», — зазначив мер.

За його словами, опалення зараз є приблизно у 60% житлових будинків, а електрика — лише у близько 40%. Він додав, що енергетики поки не можуть стабільно забезпечити електрикою все місто через аварійні ремонтні роботи.

Також через відсутність електрики не працює міський електротранспорт — метро, тролейбуси та трамваї. Натомість за графіком блекауту курсують додаткові муніципальні автобуси. Для містян також відкриті Пункти незламності та пункти видачі гарячих обідів.

«Зараз графіки в процесі коригування, бо всім зрозуміло, що поточна ситуація вкрай складна», — зазначив Скічко.

Натомість Синєгубов заявив, що енергетики області продовжують відновлювати електропостачання після обстрілів окупантів.

Зокрема, 24 березня АТ «Харківобленерго» почало застосовувати графіки аварійних відключень. Їхнє коригування триває, враховуючи складну ситуацію в електричних мережах Харківщини.

«Працюємо над першочерговим  повним заживленням обʼєктів критичної інфраструктури, що дозволить відновити повноцінну життєдіяльність міста Харкова та Харківської області», — додав голова ОДА.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>