Июль 11th, 2023

На Київщині уламками «шахедів» пошкоджені вікна та господарські споруди, на Одещині — влучання в об’єкт припортової інфраструктури. Нічна атака

Про це передає місцева влада.

Начальниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі Еспресо зауважила, що атака відбувалась вночі і була дроновою, ворог запускав кілька хвиль з напрямку акваторії Чорного моря. Це говорить про те, що росіяни готувалися до неї і планували під певні події, стверджує речниця.

«Росіяни запустили понад 20 одиниць», — наголосила вона.

Київ та область

ППО знищила всі «шахеди», які летіли на Київ уночі.

«Ворог вдруге цього місяця атакував Київ з повітря. Попередньо, як і на початку липня, противник застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Іранські дрони були запущені з південного напрямку, ймовірно, з краснодарського краю РФ. Усі виявлені повітряні цілі, які  рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. Знову раз дякуємо ППО за відмінну роботу!» — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Атака на Київщину 11 липня 2023 року

Фото: Андрій Нєбитов

Проте уламки дронів виявили в одному із населених пунктів Київської області. Внаслідок падіння було пошкоджено вікна та господарські споруди приватного домоволодіння, виникло загоряння травʼяного настилу.

Атака на Київщину 11 липня 2023 року

Фото: Андрій Нєбитов

Обійшлося без потерпілих. На місці працюють екстрені служби та поліція.

Атака на Київщину 11 липня 2023 року

Фото: Андрій Нєбитов

Зазначимо, близько 04:40 повітряна тривога, повʼязана із загрозою ворожих ударних БПЛА, була оголошена у Києві та області.

«Повітряна тривога триває! В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!», — йшлося у повідомленні голови КМВА.

Близько 05:30 у Києві та області пролунав відбій повітряної тривоги.

Одещина

Як уточнила Гуменюк, на Одещині є влучання в об’єкт припортової інфраструктури: «Ворог атакував важливий об’єкт для області. Обійшлося без постраждалих. Вогнеборці швидко впорались з пожежами».

Уночі про вибухи на півдні повідомило «Суспільне. Одеса». «В Одеському районі було чутно вибухи», — йшлося у повідомленні.

Згодом видання писало про повторні вибухи на Одещині. Натомість «Думська» зазначила, що пролунало кілька вибухів, а також додала, що в області працювала ППО.

О 04:10 в Одеській області оголосили відбій повітряної тривоги.

Відзначимо, що до цього Повітряні сили ЗСУ повідомляли про небезпеку удару в кількох областях України, переважно на сході, півдні та центрі.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>