Июль 25th, 2023

В Україні запустили в серійне виробництво власний БПЛА Sirko

Про це повідомив голова наглядової ради ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist» Ігор Криничко на презентації БПЛА українського виробництва «Люті Пташки Демо День» в коментарі Укрінформу.

За його словами, комісія Міноборони близько тижня тому дала дозвіл на використання розвідувального дрона Sirko військовими, його кодифікують. Наразі триває серійне виробництво комплексу, крім того, компанія-розробник планує представити другу версію безпілотника.

Криничко зазначив, що наразі не йдеться про держзакупівлю безпілотників, їх купують для військових за волонтерські кошти. Протягом червня оборонці отримали майже сотню комплексів. Разом з тим, потужності виробника дозволяють робити 800-1000 на місяць.

Він додав, що виробникам вдалося налагодити зв’язки не лише з китайськими виробниками потрібних комплектуючих, а й з ізраїльськими, канадськими, тайванськими та з інших країн.

Компанія уже отримує позитивні відгуки про свою розробку і пропозиції для вдосконалення від українських захисників із Куп’янського напрямку, Херсонщини та Миколаївщини.

«Коли кажуть «все клас, усе добре”, а є і такі відгуки — це не для інженерів, не для конструкторів. А от коли мені дзвонять і кажуть, «а от так би було краще, а можна додати оце?» Це потрібно, це мотивація для нас. Ми працюємо, удосконалюємо. За кілька тижнів представимо вже Sirko 2″, — сказав Криничко.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>