Январь 29th, 2024

Україна вимагатиме відповідальності підрядника з Туреччини за недобудовані станції метро в Дніпрі

Про це повідомляє мер Дніпра Борис Філатов.

«Шановні містяни, щодо ситуацій з метро і турецьким підрядником-втікачем. Коротко та офіційно. Після того, як ще в перші дні повномасштабного вторгнення турецький Limak здимів з будмайданчиків – забравши весь персонал, техніку та документи, міжнародна польська компанія ILF, що здійснює технічний нагляд за будівництвом підземки, зафіксувала всі порушені ними зобовʼязання та надала оцінку залишених ними робіт», — написав мер у телеграм.

За його словами, Limak як підрядник мав відповідальність як за контрактом і міжнародним тендером, який окремо схвалювали закордонні партнери, так і за гарантіями, котрі вони надавали європейським банкам.

«Але в нашій країні такі пригоди з турецькими «партнерами», на жаль, непоодинокі», — додав Філатов.

Він зауважив, що про недоброчесність підрядника і відмову знайти компроміс вже давно поінформовані Кабмін, Торгово-промислова палата та правоохоронці.

«На черзі відповідні заяви до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот. Бо наше завдання досягти справедливості  в офіційній площині. Дати приклад того, що зневага та байдужість врешті зіграє проти тих, хто їх виявляє», — наголосив мер.

За його словами, місто поки вимушене шукати інші варіанти для підтримки недобудованих Limak тунелів та закінчення робіт у метро, коли для цього буде можливість.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>