Август 12th, 2024

США скерували на Близький Схід атомний підводний човен та авіаносець

Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер, оголошуючи результати телефонної розмови Остіна з ізраїльським колегою Йоавом Галантом.

За його словами, під час бесіди очільник Пентагона підтвердив відданість США всім можливим крокам для захисту Ізраїлю, а також наголосив на посиленні військової присутності Штатів на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні.

Після цього Остін наказав авіаносній ударній групі USS Abraham Lincoln, оснащеній винищувачами F-35C, прискорити свій транзит до зони відповідальності центрального командування, додавши до можливостей, які вже надає авіаносна ударна група USS Theodore Roosevelt.

Крім того, він наказав відправити підводний човен з керованими ракетами USS Georgia у район центрального командування.

Також Остін та Галант обговорили операції Ізраїлю в Газі та зусилля щодо укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Ще однією темою телефонної розмови між очільниками оборонних відомств двох країн стали зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської Хезболли та інших угруповань по всьому регіону.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>